Tilbud

Græskarkerneolie

DKK139.00 DKK129.00

16 på lager

Beskrivelse

Græskarkerneolie fra Østrig – En kulinarisk specialitet: 

Denne præmievindende økologisk græskarkerneolie er fremstillet af Familien Jöbstl i Østrig. Denne yderst lækre olie er helt fantastisk i smagen, meget intenst og nøddeagtig. Olien har denne intense smag fordi den bliver presset af ristede græskarkerner, ikke rå. Olien er fremstillet af den specielle sort at græskar, Styria. Denne sort egner sig perfekt til at fremstille det “grønne guld” og giver olien en utrolig smuk mørkegrøn farve, næsten lilla sort. Olie har en intens og saftig nøddesmag og er velegnet som dryp på brød, på ristede grøntsager, til dip, til brug i f.eks. salatdressinger eller direkte på f.eks. kartoffel supper eller på kogt pasta.

Husk der er altid [Gratis Fragt] på Græskarkerneolie:

Du kan altid spare fragten på vores lækre græskarkerneolie. Indtast koden: “frifragt20” i rabatkuponfeltet i kurven og få rabatten med det samme.

Hvad kan man bruge græskarkerneolie til?

Den klassiske måde bruge olien er til en græskarkerneolie dressing. En af mine personlige favoritter laves ved at blande lidt af olien med en kvalitets olivenolie (gerne koldpresset), et skvæt æblecider eddike, en smule honning for lidt sødme, salt og peber. En anden klassisk anvendelsesmetoder er at blande et par spiseskeer olien med frisk ost og ristede kerner. Blandingen kan smørres på nybagt brød, eller spises på en grov kiks. Det egner sig særdeles godt som  en lille let men utrolig lækker forret.

Du kan også bruge olien direkte til en god kraftig salat, hvori der indgår kartofler, kød og æg. Også god til det ekstra krydderi en sauce, eller som smagsgiver til en hjemmelavet mayonnaise. Græskarkerneolien kan også bruges til bagning af brød og boller,  i mysli for at fremhæve en intens ristede nøddesmag og også i desserter.

Husk at denne olie ikke er optimal til stegning:

Det er vigtig at gør opmærksom på, at græskarkerneolie bestemt ikke er god til stegning og kraftig opvarmning. Olien har et højt indhold af flerumættede fedtsyrer hvilket ved opvarmning gør at oliens egenskaber ødelægges og smagen risikere at blive en anelse bitter.

Opbevaring af Olien:

Det er vigtigt, at græskarkerneolie opbevares tørt og udenfor sollysets rækkevidde, da det kan medvirke til at gøre den bitter. Det optimale opbevaringssted er i et køkkenskab, men det kan også blot opbevares let køligt i f.eks. et viktualierum. Jeg anbefaler ikke at opbevare græskarkerneolie i køleskabet, da det vil gøre olien tyk, sløret eller grumset.

Den smukke og enkelte flaske indeholder 0,25 liter, hvilket rækker til mange serveringer. Græskarkerneolie er yderst koncentreret, og er derfor “drøj” i brug. Olie til den sande gourmet, til dig selv, som værtsgave, eller til en du holder af.

Hvordan fremstiller man Græskarkerneolie:

Olien er naturligt presset i Østrig af kerner fra Styriske græskar, som udelukkende dyrkes for at anvende kernerne til produktion af olie, og ikke for at anvende græskarkødet. Olien fra familien Jöbstl har vundet guldmedalje 7 år i træk, og er af højeste kvalitet.

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Græskarkerneolie”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *