fbpx
Udsalg!

Græskarkerneolie

kr.139.00

På lager: 8 på lager

Køb denne lækre græskarkerneolie fra Østrig – med ristet græskarkerner: En kulinarisk oplevelse: 

Vores olie har flere præmievindende år bag sig. Denne økologisk græskarkerneolie er fremstillet af Familien Jöbstl i Østrig. En yderst lækker olie som er helt fantastisk i smagen, meget intenst og nøddeagtig. Olien har denne intense og unikke smag fordi den bliver presset af ristede græskarkerner, ikke rå.

Olien er fremstillet af den specielle sort at græskar, Styria. Denne sort egner sig perfekt til at fremstille det “grønne guld” og giver olien en utrolig smuk mørkegrøn farve, næsten lilla sort. Olie har en intens og saftig nøddesmag og er velegnet som dryp på brød, på ristede grøntsager, til dip, til brug i f.eks. salatdressinger eller direkte på f.eks. kartoffel supper eller på kogt pasta.

Husk du altid får FRI fragt på Græskarkerneolie!

Normalt har vi en fragtgrænse på 200 kroner her på siden, men fordi vi synes at alle skal have mulighed for at prøve vores lækre olie så kan du “nøjes” med at købe 1 og stadig få fri forsendelse. Jeg er sikker på at næste gang ryger der helt sikkert 2 eller flere i kurven. Det eneste du skal gøre er at bruge koden “Frifragt22” og så får du automatisk fri fragt på din græskarkerneolie bestilling. Husk at når du har tastet rabatkoden på bestillings siden så skal du huske at vælge “gratis forsendelse” under forsendelse, så slipper du for for fragten. 

Hvad kan man bruge græskarkerneolie til?

Den klassiske måde bruge olien er til en græskarkerneolie dressing. En af mine personlige favoritter laves ved at blande lidt af olien med en kvalitets olivenolie (gerne koldpresset), et skvæt æblecider eddike, en smule honning for lidt sødme, og godt med salt og peber. Fordel dressingen over en god salat med kål, rå rødbede i tynde skiver, feta og avokado. Så har du en sikker vinder hver gang. En anden super klassisk anvendelsesmetoder er, at blande et par spiseskeer olien med frisk ost f.eks. Philadelphia neutral ost og frisk ristede græskar kerner. Blandingen kan smørres på nybagt brød, eller spises på en grov kiks. Dette egner sig særdeles godt som  en lille let snack eller som en utrolig lækker forret.

Du kan også bruge olien direkte til en god kraftig salat, hvori der indgår kartofler, kød og æg. Også god til det ekstra krydderi en sauce, eller som smagsgiver til en hjemmelavet mayonnaise. Græskarkerneolien kan også bruges til bagning af brød og boller,  i mysli for at fremhæve en intens ristede nøddesmag og også i desserter.

Bør Græskarkerneolie opvarmes og bruges til stegning?

Det er vigtig at gør opmærksom på, at græskarkerneolie bestemt ikke er god til stegning og kraftig opvarmning, der er det langt bedre at bruge en solsikkeolie eller en olivenolie alt efter smag. Græskarkerneolie har et højt indhold af flerumættede fedtsyrer hvilket ved opvarmning gør, at oliens egenskaber ødelægges og smagen risikere at blive en anelse bitter. Så min klarer anbefaling er at man ikke bør opvarme græskarkerneolie, men derimod nyde den ved stuetemperatur. 

Hvordan opbevarer man græskarkerneolie?

Det er vigtigt, at græskarkerneolie opbevares tørt og udenfor sollysets rækkevidde, da det kan medvirke til at gøre den en anelse bitter over tid. Det optimale opbevaringssted er i et køkkenskab, men det kan også opbevares let køligt i f.eks. et viktualierum. Jeg anbefaler ikke at opbevare græskarkerneolie i køleskabet, da det kan gøre olien en kende tyk og en anelse grumset i konsistensen. Husk at oliens naturlige smag fremkommer bedst ved stuetemperatur.

Hvordan laver man Græskarkerneolie?

Processen for at lave græskarkerne olie i egentlig ret ligetil. Man kan anvende almindelig græskarkerner, knuser eller purere dem og derefter presse olien ud af dem. Det kræver en større mængde kerner for at få et fornuftig resultat. Selvfølgelig er der mere til fremstillingsprocessen som gør at smagen kommer helt i top. Olien du kan købe her på siden er naturligt fremstillet i Østrig, af en lille familievirksom, af kerner fra Styriske græskar, som udelukkende dyrkes for at anvende kernerne til produktion af olie, og ikke for at anvende græskarkødet. Vores velsmagende olie fra familien Jöbstl har vundet GULDMEDALJE for smag og udseende i 8 år i træk, og derfor en historik for at være et produkt af den højeste kvalitet.

Er græskarkerneolie sundt?

Det korte svar er ja. Græskarolien ikke alene smager skønt, men er også rigtig sundt for dig. Den er rig på A og E vitaminer samt magnesium og zink. Udover disse næringsstoffer, indeholder olien også andre gavnlige stoffer som er super gode for dit kredsløb. Olien er nemlig istand til at hæmme kroppens optag af kolesterol. Med andre ord – bare spis løs. Græskarkerneolies egenskaber gør at den er super sund for dig at spise.

Hvem har fremstillet netop denne græskarkerneolie?

Den lille familievirksomhed som ligger i hjertet af Steiermarks græskarolieland, har gennem 4 generationer produceret det grønne guld.  Gården kom i  families besiddelse i 1945 og samme forår begyndte græskardyrkningen. Græskarkerneolie fremstilles efter en klassisk opskrift: Plant høj kvalitets oliegræskar om foråret, høst om efteråret og tryk derefter forsigtigt de naturlige frø ud og pres saften ud. Til at begynde med var den olie der blev produceret kun til familiens eget forbrug…

Dog gik der ikke længe før andre fik smag for “det grønne guld” og produktet kunne sælges direkte fra gården som 100 % ren Steiermark græskarkerneolie. Den høje kvalitet og gode smag har gjort at græskarkerneolie fra Fam. Jöbstl i dag er en efterspurgt vare i og uden for regionen.

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Græskarkerneolie”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.