fbpx

Græskarkerneolie

DKK165.00

På lager: 35 på lager

Køb denne lækre græskarkerneolie fra Østrig – med ristet græskarkerner: En kulinarisk oplevelse: 

Vores olie har flere præmievindende år bag sig. Denne økologisk græskarkerneolie er fremstillet af Familien Jöbstl i Østrig. En yderst lækker olie som er helt fantastisk i smagen, meget intenst og nøddeagtig. Olien har denne intense og unikke smag fordi den bliver presset af ristede græskarkerner, ikke rå.

Olien er fremstillet af den specielle sort at græskar, Styria. Denne sort egner sig perfekt til at fremstille det “grønne guld” og giver olien en utrolig smuk mørkegrøn farve, næsten lilla sort. Olie har en intens og saftig nøddesmag og er velegnet som dryp på brød, på ristede grøntsager, til dip, til brug i f.eks. salatdressinger eller direkte på f.eks. kartoffel supper eller på kogt pasta.

Husk du altid får FRI fragt på Græskarkerneolie.

Brug koden “Frifragt22” og få fri fragt på levering af Græskarkerneolie. Når du har tastet rabatkoden på bestillings siden kan du vælge “gratis forsendelse” under forsendelse.

Hvad kan man bruge græskarkerneolie til?

Den klassiske måde bruge olien er til en græskarkerneolie dressing. En af mine personlige favoritter laves ved at blande lidt af olien med en kvalitets olivenolie (gerne koldpresset), et skvæt æblecider eddike, en smule honning for lidt sødme, og godt med salt og peber. Fordel dressingen over en god salat med kål, rå rødbede i tynde skiver, feta og avokado. Så har du en sikker vinder hver gang. En anden super klassisk anvendelsesmetoder er, at blande et par spiseskeer olien med frisk ost f.eks. philadelphia neutral ost og frisk ristede græskar kerner. Blandingen kan smørres på nybagt brød, eller spises på en grov kiks. Dette egner sig særdeles godt som  en lille let snack eller som en utrolig lækker forret.

Du kan også bruge olien direkte til en god kraftig salat, hvori der indgår kartofler, kød og æg. Også god til det ekstra krydderi en sauce, eller som smagsgiver til en hjemmelavet mayonnaise. Græskarkerneolien kan også bruges til bagning af brød og boller,  i mysli for at fremhæve en intens ristede nøddesmag og også i desserter.

Husk at denne olie ikke er optimal til stegning:

Det er vigtig at gør opmærksom på, at græskarkerneolie bestemt ikke er god til stegning og kraftig opvarmning. Olien har et højt indhold af flerumættede fedtsyrer hvilket ved opvarmning gør at oliens egenskaber ødelægges og smagen risikere at blive en anelse bitter. Så bør du ikke opvarme græskerkerneolie.

Opbevaring af Olien:

Det er vigtigt, at græskarkerneolie opbevares tørt og udenfor sollysets rækkevidde, da det kan medvirke til at gøre den bitter. Det optimale opbevaringssted er i et køkkenskab, men det kan også blot opbevares let køligt i f.eks. et viktualierum. Jeg anbefaler ikke at opbevare græskarkerneolie i køleskabet, da det vil gøre olien tyk, sløret eller grumset.

Den smukke og enkelte flaske indeholder 0,25 liter, hvilket rækker til mange serveringer. Græskarkerneolie er yderst koncentreret, og er derfor “drøj” i brug. Olie til den sande gourmet, til dig selv, som værtsgave, eller til en du holder af.

Hvordan fremstiller man Græskarkerneolie:

Olien er naturligt presset i Østrig af kerner fra Styriske græskar, som udelukkende dyrkes for at anvende kernerne til produktion af olie, og ikke for at anvende græskarkødet. Denne lækre olie fra familien Jöbstl har vundet GULDMEDALJE  8 år i træk, og er af højeste kvalitet.

Er græskarkerneolie sundt?

Ja. Græskarolien ikke alene smager skønt, men er også sund for dig. Den er rig på A og E vitaminer samt magnesium og zink. Udover disse næringsstoffer, indeholder olien også gavnlige stoffer som er godt for kredsløbet, da græskarkerneolien er istand til at hæmme kroppens optag af kolesterol. Med andre ord – bare spis løs. Græskarkerneolie er super sundt.

Hvem har fremstillet netop denne græskarkerneolie?

Den lille familievirksomhed som ligger i hjertet af Steiermarks græskarolieland, har gennem 4 generationer produceret det grønne guld.  Gården kom i  families besiddelse i 1945 og samme forår begyndte græskardyrkningen. Græskarkerneolie blev fremstillet på en klassisk måde: Plant oliegræskar om foråret, høst om efteråret og tryk derefter forsigtigt på de naturlige frø ud. Alt dette i første omgang  for at dække familiens eget behov for det “grønne guld”.

Dog gik der ikke længe før produkt kunne snart sælges direkte fra gården som 100 % ren Steiermark græskarkerneolie, hvis høje kvalitet og gode smag hurtigt blev en efterspurgt vare i og  uden for regionen.

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Græskarkerneolie”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen