fbpx

Den perfekte værtsgave

Hvorfor giver man værtsgaver?

Typisk når man er blevet budt på middag, er det korrekt etikette, at give værten eller værtinden en lille gave. Man medbringer typisk en værtsgave for at vise, at man sætter pris på indbydelsen, og den indsats værten eller værtinden har lagt i køkkenet, med bordet og tanken bag at invitere til fest / middag.

Den helt klassiske værtsgave eller værtindegave er, at medbringer en buket blomster, eller en god flaske vin, eller en lille delikatesse, f.eks. Chokolade, som værtsparret kan nyde godt af for dem selv, eller i løbet af middagen.

Hvornår skal du medbringe en værtsgave?

Det er aldrig ikke et krav at medbringe en værtsgave men det er velset at gøre det til de fleste arrangementer.

Den perfekte værtsgave
Blomster er en klassisk gave til værten eller værtinden.

Hvad må en værtsgave koste?

Det er meget op til den enkelte, hvad man ønsker en værtsgaver må koste. Det kan afhænge af hvilken anledningen man er inviteret til og hvilket prisniveau jeres gaver til hinanden indbyrdes ellers ligger på. Hvis det er en værtsgave til en “almindelig” middagsaftale eller f.eks. til nytårsaften, er der typisk lidt forskel i prisen. Til en “almindelig” sammenkomst skal man nok holde sig inden for 100-150 kroner. Er det til f.eks. nytårsaften burde værtsgaven koste lidt mere, da det typisk er en “dyrere” aften at holde for værten.

Herunder kan du finde gode forslag til værtsgaver og værtinde gaven til enhver lejlighed, og i forskellige prislejer. Husk at du får 15% rabat ved tilmelding til vores nyhedsbrev.