Asparges med ristede kerner og sennepsvinaigrette
Denne opskrift med asparges er intet mindre end guddommelig og er et perfekt tilbehør til sommerens grillretter. De ristede kerner giver en sprød tekstur, som spiller godt sammen de grillede asparges, den spicy vinaigrette og parmesan flagerne. En ret der smager fantastisk og man bare skal prøve.
Du skal bruge:
- 2 spsk. Græskarkerner
- 1 spsk. Solsikkekerner
- God oliven olie
- Salt og peber
- 1 bundt asparges
- 1 tsk hvidvins eddike
- 1 tsk stærk sennep
- 1 god parmesan i flager
Sådan gør du:
Rist kernerne af på en varm pande til de er gyldne og sprøde. Lad dem køle af hak dem groft. Vendes med en spsk olivenolie, salt og peber.
Klargør asparges og sæt dem i vand i ca 10 min, så de kan blive sprøde. Tør asparges og vend dem i 3 spsk olivenolie og krydder med salt og peber. Rist dem på en grill pande, eller på grillen i 5-6 min eller indtil de er sprøde og lækre.
Pisk hvidvins eddike, sennnep og 1 spsk olie sammen i en skål, og snag til med salt og peber.
Anret asparges på et serveringsfad, fordel sennepsvinaigretten og de ristede kerner og slut af med flager af parmesan.
Der findes mange måder at tilberede og servere asparges på, men denne opskrift med asparges er min ynglings.