De 7 lækreste opskrifter med græskarkerneolie og græskarkerner
Opskrifter med den “Grønne guld”
Der findes mange fantastiske opskrifter med græskar og græskarkerneolie. Den velsmagende frugt kan anvendes i et hav af forskellige sammenhænge, og bruges i alt fra kage og bagværk, supper, tilbehør og tilmed i desserter.
Her får du de lækreste opskrifter med græskarkerneolie:
Græskar suppe:
Opskrift til 6 personer
- 1 løg
- 40 g smør
- 2 gule pebre
- 500 g græskar
- ¾ l vand
- salt, kommen, hvidløg
- Fløde
Snit løg og steg det i smør I en gryde. Fjern stok og skær peberen I mindre stykker. skær græskarkødet I mindre stykker og tilsæt løg og peber. Tilsæt vand, krydderier og finthakket hvidløg. Lad det simre under låg til græskarkødet er mørt.
Kom grydens indhold op I en blender og purer suppen til en cremet konsistens. Tilsæt fløde og giv det en tur mere i blenderen. Server suppen rygende varm med et par dryp Græskarkerneolie på toppen.
Grønne asparges med parmesan og græskarkerneolie
- 500 gram grønne asparges
- 6 tsk græskarkerneolie
- 2 tsk balsamico
- Salt, peber
- Parmesan
Mere simpelt bliver det ikke. Dette er måske den mest simple af alle vores opskrifter med græskarkerneolie. Rens asparges og kog dem I let saltet vand I 3 – 5 minutter – eller indtil de er aldente. Sørg for at alt vandet er væk og anret på et lunt / varmt fad. Bland en dressing af 6 tsk græskarkerneolie og 2 tsk god balsamico, salt og peber, hæld dressingen over de lune asparges og riv små flager god parmesan ud over.
Bagt græskar
Nemt og lækkert tilbehør til aftensmaden, som passer sig selv i ovnen. Brug dine bagte græskar, som de er eller bland dem i en salat. Brug eventuelt en dressing med græskarkerneolie.
- 1 hokkaido græskar
- Oliven olie
- Parmesan
- Salt + peber
- Frisk timian (hvis mulig)
Skrub græskaret godt og flæk det på midten, Fjern evt skallen og skrab kernerne ud og skær skiver på ca. 1 cm i tykkelse. Put skiverne i en skål og vend olie, parmesanost, timian, salt og peber sammen.
Bages i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 25-30 min.
Drys med frisk parmesan og timian inden servering
Græskarolie dip
Lækkert alternativ som dyppelse til ovnfritter, kød eller smørelse i en reste-sandwich
- 1 Æggeblomme
- Neutral olie ca 1 dl
- 1 tsk sennep
- 1 tsk Citron
- Salt + peber
- 18% cremefraiche
- Græskarkerneolie
Pisk æggeblomme, sennep, citron og peber godt sammen. Tilsæt den neutrale olie lidt ad gangen og pisk godt til massen samler sig. Tilsæt olie til mayoen opnår den rette tykke konsistens (Når man kårer et piskeris gennem blandingen, skal man gerne kunne se “sporet” efter piskeriset). Tilsæt eventuelt en spsk. cremefraiche for at lette dippen lidt. Smag til med med salt og peber og lidt græskarkerneolie.
Græskarkerner med mørk balsamico
- 300 gram græskarkerner (naturel)
- 2 tsk olivenolie
- 2-3 spsk Balsamico eddike (mørk)
- 1 tsk flagesalt
- 1 tsk Græskarkerneolie
- Varm olivien olien op på en stor pande ved middel varme
- Fordel græskarkerner på panden og lad dem stege til de bliver gyldne og begynder at poppe – pas på de ikke brænder på!
- Dryp balsamico eddiken over græskarkernerne ved at holde med en finger på åbningen
- Vend det hele godt sammen og sluk for varmen
- Lad græskarkerne køle hele af, giv dem et drys flagesalt og bland græskarkerne olie i
- Opbevar dem på glas med tætsluttende låg
Græskarkerneolie hummus
- 1 spsk citronsaft
- 1/2 dl tahin
- 3 fed hvidløg
- 1 tsk salt
- 1 dåse drænede kikærter
- 2 tsk olienolie
- 1 spsk græskarkerneolie
- 1 tsk stødt spidskommen
- En knivspids røget paprika (efter smag)
- Ristede græskarkerne (olivenolie + salt til sprøde)
Salat med bagt græskar og pære
Salaten
- 500 gram græskar renset og i tern
- 500 gram blandet salat – f.eks. spinat eller hjertesalat.
- 1 stor pære i skiver
- 50 gram granatæble kerner
- 50 gram groft hakkede valnødder
- Flager fra en god parmesan efter smag
Til græskarkerneolie vinaigrette
- 3 spsk. ren græskarkerneolie
- 2 spsk. æble eddike
- 1 tsk. citronsaft
- Smag til med salt og peber
Sådan gør du:
- Opvarm din ovn til 180 grader. Vend dine græskartern med salt og fordel dem på en bageplade i et lag. Bages i ca. 30 minutter eller indtil græskarene begynder at karamellisere i kanterne. Sæt til side til afkøling.
- Bland alle ingredienserne til vinaigretten sammen i et syltetøjs glas (eller andet glas der kan lukkes) og ryst det sammen.
- Bland de afkølede græskartern med salat, pære, granatæble kerner og valnødder – vend vinaigretten i og pynt af med flager af Parmesan.
Mangler du en god Græskarkerneolie?
Vi forhandler naturligvis den Østrigske specialitet græskarkerneolie. Den lækre olie vi forhandler bliver fremstillet af Familien Jöbstl. Olien fremstilles af håndhøstede, ristede og pressede græskarkerner, har et hav af anvendelsesmuligheder. Brug den direkte i salater beskrevet her på siden, som smagsgiver til en god dressing eller som element i bagværk. Anvendelsesmulighederne er mange, og smagen helt i top. Græskarkerneolien fås i praktiske 250 ml flasker og kan købes her