Hjemmelavet sennep – sådan laver du det.

At lave en hjemmelavet sennep er ikke så svært. Sennep frembringes af ganske få ingredienser som er relativt nemme at anskaffe sig. Det er en hyggelig process selv af lave sennep derhjemme, og du bestemmer selv om den skal være mild, sød, sur eller stærk eller hvad man nu lyster. Her på siden finder du forskellige opskrifter på hjemmelavet sennep:

Hjemmelavet sennep – stærk:

  • ¾ dl gule sennepsfrø
  • ½ dl sennepspulver
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 spsk colemans sennepspulver
  • 1 tsk estragon
  • ½ tsk anisfrø
  • ½ tsk stødt allehånde
  • 1 tsk salt
  • 1½ dl æbleeddike
  • 3 spsk sukker
  • 1 spsk honning

Stød sennepsfrø og anisfrø i en morter og kom de stødte krydderier op i en gryde med allehånde, gurkemeje, sukker, honning, salt og hakket estragon. Tilsæt 1 dl eddike og varm massen op til kogepunktet. Hæld derefter masen på et rengjort glas med låg. Tilsæt yderligere eddike i til sennepsblandingen over de næste par dage til du får den ønskede konsistens. Ønsker du en mere fin sennep så kan du bruge en stavblender til at gøre konsistensen finere.

Et glas hjemmelavet sennep
Hjemmelavet Grov sennep fra klassisk opskrift

Hjemmelavet estragon sennep:

  • ¾ dl gule sennepsfrø
  • ½ dl sennepspulver
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 spsk colemans sennepspulver
  • 1 tsk estragon
  • ½ tsk anisfrø
  • ½ tsk stødt allehånde
  • 1 tsk salt
  • 1½ dl æbleeddike
  • 3 spsk sukker
  • 1 spsk honning

    Stød sennepsfrø og anisfrø i en morter og kom de stødte krydderier op i en gryde med allehånde, gurkemeje, sukker, honning, salt og hakket estragon. Tilsæt 1 dl eddike og varm massen op til kogepunktet. Hæld derefter masen på et rengjort glas med låg. Tilsæt yderligere eddike i til sennepsblandingen over de næste par dage til du får den ønskede konsistens. Ønsker du en mere fin sennep så kan du bruge en stavblender til at gøre konsistensen finere.

Hvad bruger man sennep til:

Sennep er et krydderi der anvendes som smagsgiver i madtilberedning. Afhængig af styrken på senneppen, kan den brugers til at fremhæve forskellige smage i en ret. Sennep anvendes typisk sammen med ketchup til grillbar klassikerne burgere, hotdogs og pølser. En af mine personlige favoritter er faktisk at anvende sennep i frikadellefars. Det giver en delikat dybde og et eventuelt “kick” til enhver klassisk opskrift.

Du kan også bruge sennep direkte på kødpålæg, eller som stærk smørelse i en sandwich.


Opbevaring af sennep:

Har du glas og flasker med sennep som står og fylder i dit køleskab, så kan du roligt tage dem ud igen. Både som uåbnet, men også efter, at du har taget hul på dem, er det nemlig ikke nødvendigt at opbevare dem på køl. Det skyldes mængden af syre i produkterne. Ved stuetemperatur kan sennep stå i op til to måneder. Spiser du ikke dine dyppelser så hurtigt, kan du forlænge levetiden på køl i op til seks måneder, men det er som sagt ellers ikke en nødvendighed.

Husk at du også kan gå på opdagelse og købe en af mere end vores 20 klassiske og moderne senneps varianter. Antonias Mosterd – vores lille storproducent formår at kombinere sennepskorn, eddike, vand, sukker, salt og diverse udsøgte krydderier til små velsmagende mesterværker. Den lille Hollandske familievirksomhed, formår gang på gang af skabe det ene unikke og appetitvækkende gourmet produkt efter det andet. Er du på jagt efter en sød, stærk, grov, mild, med honning, med dild eller måske en sennep med chili…

Prøv en af vores mange lækre senneps produkter