Pesto opskrift med græskarkerner
Denne lækre græskarkerne pesto opskrift er et perfekt eksempel på, hvordan man bruger en af mine yndlings ingredienser på en måde, der ikke kun er lækker, men også sund. Spækket med smag og næringsstoffer kan denne pesto nydes som dyppelse til tapas, smørres i sandwich eller som lækkert tilbehør til en velsmagende hovedret. Græskarpesto kan også f.eks. serveres med enhver form for pasta, men den spises oftest med spaghetti-nudler. Den kan også spises som dip til brød.
Opskrift er en perfekt ret til forår, sommer, efterår og vinter. Den er cremet og krydret med en smule krydderi som gør den yderst velsmagende.
Denne pesto opskrift med græskarkerner er en perfekte dip / tilbehør til når du invitere mange gæster, fordi den kan laves i forvejen og kan opbevares i køleskabet, indtil du er klar til at servere den.
Man kan gøre pestoen kraftigere efter smag – ved f.eks. at tilsætte lidt chili efter behov.


Ingredienser til pesto opskrift:
– 1/2 kop græskarkerner
– 3 spsk olivenolie
– 2 store fed hvidløg, hakket
– 1 tsk friske timianblade (eller 1/2 tsk tørrede)
– 50 gram god parmesan
– Salt og peber efter smag
– 2 kopper friske basilikumblade
– 1 spsk græskarkerneolie
Sådan laver du græskar pesto:
Kom græskarkerner, hvidløg, revet parmesan, timian og basilikums blade i en blender, og tilsæt olivenolien. Kør massen sammen til alle ingredienserne er fint hakket. Tilsæt ekstra olivenolie så det dækker. Til sidst smages til med salt og peber, lidt citronsaft (kan undlades) samt en spiseske Græskarkerneolie.
Nu er Pestoen færdig. Den er super alsidig og kan bruges som pastasauce, dip eller smørepålæg. Den længste holdbarhed opnås ved at lægge pestoen i en lufttæt beholder, så holder den sig i køleskabet i op til 7 dage.
Har du ikke har en lufttæt beholder, så læg et stykke plastfolie over toppen af pestoen, før du lukker den med låget eller med en lufttæt forsegler.
Pestoen kan også fryses. Holdbarheden er mellem 4 og 6 måneder
Dette er mit bud på en vesmagende pesto opskrift, men der findes et hav af andre måder at lave denne fantastiske dybbelse på. Det er kun fantasien der sætter grænser. Du kan bruge solsikkekerner og persille, eller ristede mandler og basilikum. Smag dig frem og lav den der passer bedst til dig.
