Hjemmelavet sennep – Sådan laver du det!
At lave en hjemmelavet sennep er ikke så svært. Sennep frembringes af ganske få ingredienser som er relativt nemme at anskaffe sig. Det er en hyggelig process selv af lave sennep derhjemme, og du bestemmer selv om den skal være mild, sød, sur eller stærk eller hvad man nu lyster. Her på siden finder du forskellige opskrifter på hjemmelavet sennep og husk: en god sennep er tit alt der skal til for at hæve smagsniveauet på din ret.
Hjemmelavet sennep – stærk:
- ¾ dl gule sennepsfrø
- ½ dl sennepspulver
- 1 tsk gurkemeje
- 1 spsk colemans sennepspulver
- 1 tsk estragon
- ½ tsk anisfrø
- ½ tsk stødt allehånde
- 1 tsk salt
- 1½ dl æbleeddike
- 3 spsk sukker
- 1 spsk honning
Stød sennepsfrø og anisfrø i en morter og kom de stødte krydderier op i en gryde med allehånde, gurkemeje, sukker, honning, salt og hakket estragon. Tilsæt 1 dl eddike og varm massen op til kogepunktet. Hæld derefter masen på et rengjort glas med låg. Tilsæt yderligere eddike i til sennepsblandingen over de næste par dage til du får den ønskede konsistens. Ønsker du en mere fin sennep så kan du bruge en stavblender til at gøre konsistensen finere.
Hjemmelavet estragon sennep:
- ¾ dl gule sennepsfrø
- ½ dl sennepspulver
- 1 tsk gurkemeje
- 1 spsk colemans sennepspulver
- 1 tsk estragon
- ½ tsk anisfrø
- ½ tsk stødt allehånde
- 1 tsk salt
- 1½ dl æbleeddike
- 3 spsk sukker
- 1 spsk honning
Stød sennepsfrø og anisfrø i en morter og kom de stødte krydderier op i en gryde med allehånde, gurkemeje, sukker, honning, salt og hakket estragon. Tilsæt 1 dl eddike og varm massen op til kogepunktet. Hæld derefter masen på et rengjort glas med låg. Tilsæt yderligere eddike i til sennepsblandingen over de næste par dage til du får den ønskede konsistens. Ønsker du en mere fin sennep så kan du bruge en stavblender til at gøre konsistensen finere.