Nem pastaret med græskarkerner.
Findes der noget bedre end en nem og velsmagende aftensmad? Jeg vil gerne dele denne super simple pastaret med pesto af græskarkerner, for den smager fantastisk og er et sikkert hit hver gang den bliver serveret hjemme hos os.
Det vigtigste i denne ret er at bruge gode råvarer. En god pasta, du kan bruge frisk pasta, men tørret pasta er bedst til denne pastaret. Du skal naturligvis bruge frisk basilikum, økologiske græskarkerne og lidt god kvalitets græskarkerneolie naturligvis.
Hvis ingrediencerne er gjort klar kan retten nemt laves på 10-15 minutter, eller cirka den samme tid som det tager at koge en god tørret pasta “al dente”.
Nem pastaret ingredienser:
Til 4 personer:
- 500 gram god tørret pasta
- 2 dl friskplukket basilikum
- 1/2 dl græskarkerner
- 2 fed hvidløg
- 1/2 dl god olivenolie
- 30 gram Parmesan
- Salt og peber
Sådan gør du:
Tag din bedste gryde og bring 3 – 4 liter vand i kog. Når vandet koger, så tilsæt 1 spiseske salt, og kog pastaen efter anvisningen på pakken, typisk 11 – 13 minutter. Jeg kan godt lide at pastaen har lidt bid, så jeg plejer at koge min pasta 1 minut mindre en på anvisningen. Det er naturligvis smag og behag.
Mens pastaen koger, bland basilikum, græskarkerner, hvidløg, olivenolie, parmesan, salt og peber i en blender og blend til massen opnår en grov og flydende konsistens. Smag til med 1 tsk græskarkerneolie.
Når pastaen er færdig, skal du blot dræne vandet fra pastaen. Du skal beholde en lille smule af pastavandet til senere. Ca. 1 dl. Når vandet er drænet fra pastaen, sættes gryden tilbage på komfuret og pestoblandingen røres forsigtig i den varme pasta. Det hele blandes godt sammen. Måske skal der tilsættes lidt ekstra væde i for af pastavand, indtil den rette konsistens opnås. Du kan eventuelt tilsætte mere parmesan til pastaen og et ekstra skud græskarkerneolie gør kun retten mere velsmagende.
Når du er tilfreds med smagen skal retten serveres straks. Anret i en smuk skål og drys godt med friskhakket basilikum og ekstra ristede græskarkerner.
Det er en nem pastaret som vil imponere din medspiser. Har du lavet for meget kan retten sagtens gemmes i køleskabet og genvarmes dagen efter.