Sennepsglaseret skinke

Denne opskrift er en klassiker på den Engelske julebord – men den har allerede fundet en sikker plads i mit madhjerte. Skinke og sennep er perfekte for hinanden og denne opskrift på sennepsglaseret skinke i ovn er en sikker vinder til enhver lejlighed.

Det skal du skal bruge til skinke med sennepsglace:

1 hel røget skinke 1 – 1,5 kilo
1 spsk neutral olie
3/4 dl sirup
1/4 dl brun farin
1/4 dl stærk sennep
1 tsk Worcestershire sauce
2 tsk balsamico
2 finthakkede hvidløg
4 små finthakkeded skalotteløg
1 spsk finthakket rosmarin
1 spsk finthakket timian

Sådan laver du Sennepsglaseret skinke:

  • Forvarm ovnen til 180 grader og smør et ildfast fad med lidt olie
  • Rids skinken med en skarp kniv. Først på den ene led og så den anden, så du får et ternet mønster.
  • Mix sirup, sennep, Worcestershire sauce, balsamico, hvidløg og skalotteløg sammen med lidt olivenolie. Tilsæt rosmarin og timian og rør til blandingen samler sig.
  • Fordel blandingen over skinken – sørg for at blandingen bliver godt fordelt på hele skinken.
  • Steg skinken i 45-55 minutter, eller indtil den indre temperatur er ca. 63 grader. Bruge et kødtermometer så er du sikker på et godt resultat.
  • Under tilberedningen kan du med fordel hælde stegeskyen der samler sig i det ildfaste fad over skinken. Gør det mindst 3 gange under tilberedningen – gerne mere. Det bliver den kun bedre af.
  • Husk altid at lade kød hvile inden du servere det. Efter ca. 15 min hviletid, så er stegen klar til servering.

Glæd dig til lækker sennepsglaseret skinke.

Velbekomme 🙂

Sennepsglaseret skinke - en lækker og simpel opskrift
Sennepsglaseret skinke – nem opskrift