Vintersalat med granatæbler og græskar

Vintersalat med granatæble, bagt græskar ristede græskarkerner og gedeost.

En lækker vintersalat med granatæble. Vidste du at Granatæble er ét af de mest effektive superfoods der findes. Et enkelt granatæble har omtrent 100 kerner og hvilket gør dem perfekte som en sund snack eller som “sød drys” på en vinter salat 😉

Jeg elsker sødmen fra granatæbler. Jeg elsker hvordan granatæbler kan pynte enhver fyldig salat ret af. Jeg elsker kortsagt granatæbler. Og her får du opskriften på en lille vintersalat med bagt butternut græskar, ristede græskarkerner, gedeost, knasende sprøde og søde valnødder og honning / græskar dressing.

Vintersalat med græskarkerne og granatæblekerner
Lækker græskarkerne salat med gedeost og granatæblekerner

Du skal bruger:

1/2 butternut græskar
50 gram ristede græskarkerner
10 mynthe blade
Granatæblekerner fra 1 granatæble
80 gram gedeost
50 gram valnødder
2 tsk honning
Saften fra 1 citron
God oliven olie
Græskarkerneolie

Sådan laver du Vintersalat med granatæble:

Varm ovnen op til 180 grader. Skær græskaret i tern og vend dem med olivenolie, salt og peber. Bages i 30-40 minutter til de er gyldne og møre.

Tag en pande og rist valnødderne på en medium varm pande. Når valnødderne er sprøde, skrues ned for varmen og der tilsættes honning, lidt vand og flagesalt. Skrug lidt op igen og lad blandingen småboble i to min. Pas på det ikke brænder på. Fordel blandingen ud på et stykke bagepapir og lad det køle ned.

Bland en dressing af olivenolie, citronsaft og græskarkerneolie. Smag til med salt og peber.

Arranger salaten med de ristede græskar i bunden og byg op med valnødder, mynteblade, gedeost og granatæblekernerne. Hæld den lækre dressing over salaten og server straks. Så har du en herlig Vintersalat med granatæble.

Velbekomme.

Vintersalat med granatæble