Nem pastaret med græskarkerner.

Findes der noget bedre en nem aftensmad? Denne super simple pastaret med pesto af græskarkerner er et sikkert hit hver gang. Det vigtigste i denne ret er at bruge gode råvarer. En god pasta, naturligvis frisk basilikum, økologiske græskarkerne og lidt god græskarkerneolie naturligvis. Retten kan laves på ca 10 min, eller den samme tid som det tager at koge en god pastaen al dente.

Nem pastaret med græskarkerner
Nem pastaret med græskarkerner

Det skal du bruge til en Nem pastaret med græskarkerner:

Til 4 personer:

  • 500 gram god tørret pasta
  • 2 dl friskplukket basilikum
  • 1/2 dl græskarkerner
  • 2 fed hvidløg
  • 1/2 dl god olivenolie
  • 30 gram Parmesan
  • Salt og peber

Sådan gør du:

Tag din bedste gryde og bring 3 – 4 liter vand i kog. Når vandet koger, så tilsæt 1 spiseske salt, og kog pastaen efter anvisningen på pakken. Jeg kan godt lide at pastaen har lidt bid, så jeg plejer at koge min pasta 1 minut mindre en på anvisningen. Det er naturligvis smag og behag.

Mens pastaen koger, bland basilikum, græskarkerner, hvidløg, olivenolie, parmesan, salt og peber i en blender og blend til massen opnår en grov og flydende konsistens. Smag til med 1 tsk. græskarkerneolie.

Grov basilikumspesto med græskarkerner
Grov basilikumspesto med græskarkerner

Når pastaen er færdig, skal du blot dræne vandet fra pastaen. Du skal beholde en lille smule af pastavandet til senere. Ca. 1 dl. Når vandet er drænet fra pastaen, sættes gryden tilbage på komfuret og pestoblandingen røres forsigtig i den varme pasta. Bland godt sammen og tilsæt eventuelt lidt af pastavandet, indtil den rette konsistens opnås. Du kan eventuelt tilsætte mere parmesan til pastaen og et ekstra skud græskarkerneolie gør kun retten mere velsmagende.

Når du er tilfreds med smagen skal retten serveres straks. Anret i en smuk skål og drys godt med friskhakket basilikum og ekstra ristede græskarkerner.

Pasta med basilikum og græskarkerner
Pasta med basilikum og græskarkerner

Lækre gourmetprodukter fra webshoppen:

Få 15% rabat på dit første køb! Tilmeld dig nyhedsbrevet