fbpx

Græskarkerne pesto

Denne lækre græskarkerne pesto opskrift er et perfekt eksempel på, hvordan man bruger en af mine yndlings ingredienser på en måde, der ikke kun er lækker, men også sund. Spækket med smag og næringsstoffer kan denne pesto nydes som dyppelse til tapas, smørres i sandwich eller som lækkert tilbehør til en velsmagende hovedret. Græskarpesto kan også f.eks. serveres med enhver form for pasta, men den spises oftest med spaghetti-nudler. Den kan også spises som dip til brød.

Opskrift er en perfekt ret til forår, sommer, efterår og vinter. Den er cremet og krydret med en smule krydderi som gør den yderst velsmagende. 

Græskarkerne pesto er en perfekte dip / tilbehør til når du invitere mange gæster, fordi den kan laves i forvejen og kan opbevares i køleskabet, indtil du er klar til at servere den.

Man kan gøre pestoen kraftigere efter smag – ved f.eks. at tilsætte lidt chili efter behov.

Græskarkerne pesto
Ingredienser til Græskarkerne pesto

Ingredienser til pesto:

– 1/2 kop græskarkerner
– 3 spsk olivenolie
– 2 store fed hvidløg, hakket
– 1 tsk friske timianblade (eller 1/2 tsk tørrede)
– 50 gram god parmesan
– Salt og peber efter smag
– 2 kopper friske basilikumblade 
– 1 spsk græskarkerneolie

Sådan laver du græskar pesto:

Kom græskarkerner, hvidløg, revet parmesan, timian og basilikums blade i en blender, og tilsæt olivenolien. Kør massen sammen til alle ingredienserne er fint hakket. Tilsæt ekstra olivenolie så det dækker. Til sidst smages til med salt og peber, lidt citronsaft (kan undlades) samt en spiseske Græskarkerneolie. 

Nu er Pestoen færdig. Den er super alsidig og kan bruges som pastasauce, dip eller smørepålæg. Den længste holdbarhed opnås ved at lægge pestoen i en lufttæt beholder, så holder den sig i køleskabet i op til 7 dage. 

Har du ikke har en lufttæt beholder, så læg et stykke plastfolie over toppen af pestoen, før du lukker den med låget eller med en lufttæt forsegler.

Pestoen kan også fryses. Holdbarheden er mellem 4 og 6 måneder 

Græskarkerne pesto i blenderen
Scroll til toppen