De 7 lækreste opskrifter med Græskar og græskarkerneolie

Græskar på mark i Østrig
Græskar så langt øjet rækker

Opskrifter med den “Grønne guld”

Der findes mange fantastiske opskrifter med græskar og græskarkerneolie. Den velsmagende frugt kan anvendes i et hav af forskellige sammenhænge, og bruges i alt fra kage og bagværk, supper, tilbehør og tilmed i desserter.

Her får du 7 lækre opskrifter med græskar og græskarkerneolie:

Græskar suppe:

Opskrift til 6 personer

  • 1 løg 
  • 40 g smør 
  • 2 gule pebre 
  • 500 g græskar 
  • ¾ l vand
  • salt, kommen, hvidløg 
  • Fløde
Græskarsuppe med græskarkerneolie
Græskarsuppe med græskarkerneolie

Snit løg og steg det i smør I en gryde. Fjern stok og skær peberen I mindre stykker. skær græskarkødet I mindre stykker og tilsæt løg og peber. Tilsæt vand, krydderier og finthakket hvidløg. Lad det simre under låg til græskarkødet er mørt.
Kom grydens indhold op I en blender og purer suppen til en cremet konsistens. Tilsæt fløde og giv det en tur mere i blenderen. Server suppen rygende varm med et par dryp Græskarkerneolie på toppen.

Grønne asparges med parmesan og græskarkerneolie

Grønne asparges med parmesan og græskarkerneolie
Grønne asparges med parmesan og græskarkerneolie
  • 500 gram grønne asparges
  • 6 tsk græskarkerneolie
  • 2 tsk balsamico
  • Salt, peber
  • Parmesan

Mere simpelt bliver det ikke. Dette er måske den mest simple af alle vores opskrifter med græskarkerneolie. Rens asparges og kog dem I let saltet vand I 3 – 5 minutter – eller indtil de er aldente. Sørg for at alt vandet er væk og anret på et lunt / varmt fad. Bland en dressing af 6 tsk græskarkerneolie og 2 tsk god balsamico, salt og peber, hæld dressingen over de lune asparges og riv små flager god parmesan ud over.

Bagt græskar

Nemt og lækkert tilbehør til aftensmaden, som passer sig selv i ovnen. Brug dine bagte græskar, som de er eller bland dem i en salat. Brug eventuelt en dressing med græskarkerneolie.

Bagt græskar

  • 1 hokkaido græskar
  • Oliven olie
  • Parmesan
  • Salt + peber
  • Frisk timian (hvis mulig)

Skrub græskaret godt og flæk det på midten, Fjern evt skallen og skrab kernerne ud og skær skiver på ca. 1 cm i tykkelse. Put skiverne i en skål og vend olie, parmesanost, timian, salt og peber sammen. Bages i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 25-30 min. Drys med frisk parmesan og timian inden servering

Græskarolie dip

Lækkert alternativ som dyppelse til ovnfritter, kød eller smørelse i en reste-sandwich

  • 1 Æggeblomme
  • Neutral olie ca 1 dl
  • 1 tsk sennep
  • 1 tsk Citron
  • Salt + peber
  • 18% cremefraiche
  • Græskarkerneolie

Pisk æggeblomme, sennep, citron og peber godt sammen. Tilsæt den neutrale olie lidt ad gangen og pisk godt til massen samler sig. Tilsæt olie til mayoen opnår den rette tykke konsistens (Når man kårer et piskeris gennem blandingen, skal man gerne kunne se “sporet” efter piskeriset). Tilsæt eventuelt en spsk. cremefraiche for at lette dippen lidt. Smag til med med salt og peber og lidt græskarkerneolie.

Mangler du en god Græskarkerneolie?

Vi forhandler naturligvis den Østrigske specialitet græskarkerneolie. Den lækre olie vi forhandler bliver fremstillet af Familien Jöbstl. Olien fremstilles af håndhøstede, ristede og pressede græskarkerner, har et hav af anvendelsesmuligheder. Brug den direkte i salater beskrevet her på siden, som smagsgiver til en god dressing eller som element i bagværk. Anvendelsesmulighederne er mange, og smagen helt i top. Græskarkerneolien fås i praktiske 250 ml flasker og kan købes her