Opskrifter med Græskarkerneolie

Græskar på mark i Østrig
Østrisk Græskar mark

Opskrifter med den “Grønne guld”

Der findes mange fantastiske anvendelser for Græskarkerneolie. Den velsmagende Olie kan bruges i et hav a forskellige opskrifter, dressinger, bagværk og tilmed i desserter. På denne side finder du de bedste opskrifter med Græskarkerneolie.

Græskar suppe:

Opskrift til 6 personer

  • 1 løg 
  • 40 g smør 
  • 2 gule pebre 
  • 500 g græskar 
  • ¾ l vand
  • salt, kommen, hvidløg 
  • Fløde
Græskarsuppe
Græskarsuppe med græskarkerneolie

Snit løg og steg det i smør I en gryde. Fjern stok og skær peberen I mindre stykker. skær græskarkødet I mindre stykker og tilsæt løg og peber. Tilsæt vand, krydderier og finthakket hvidløg. Lad det simre under låg til græskarkødet er mørt.
Kom grydens indhold op I en blender og purer suppen til en cremet konsistens. Tilsæt fløde og giv det en tur mere i blenderen. Server suppen rygende varm med et par dryp Græskarkerneolie på toppen.

Grønne asparges med parmesan og græskarkerneolie

Grønne asparges med parmesan og græskarkerneolie
Grønne asparges med parmesan og græskarkerneolie
  • 500 gram grønne asparges
  • 6 tsk græskarkerneolie
  • 2 tsk balsamico
  • Salt, peber
  • Parmesan

Mere simpelt bliver det ikke. Dette er måske den mest simple af alle vores opskrifter med græskarkerneolie. Rens asparges og kog dem I let saltet vand I 3 – 5 minutter – eller indtil de er aldente. Sørg for at alt vandet er væk og anret på et lunt / varmt fad. Bland en dressing af 6 tsk græskarkerneolie og 2 tsk god balsamico, salt og peber, hæld dressingen over de lune asparges og riv små flager god parmesan ud over.