Hjemmelavet sennep – sådan laver du det.

At lave en hjemmelavet sennep er ikke så svært. Sennep frembringes af ganske få ingredienser som er relativt nemme at anskaffe sig. Det er en hyggelig process selv af lave sennep derhjemme, og du bestemmer selv om den skal være mild, sød, sur eller stærk eller hvad man nu lyster. Her er opskriften på en stærk sennep ->

Hjemmelavet sennep – stærk:

¾ dl gule sennepsfrø
½ dl sennepspulver
1,2 dl vand
1 dl æbleeddike
2 spsk. brun farin
1 tsk. salt
1 spsk. gurkemeje

Sennepsfrøene og sennepspulver blandes og mortes eller blendes sammen med de øvrige krydderier.
Kog vand, eddike, farin, salt og gurkemeje op i en lille gryde, og hæld det over senneppen. Bland det hele sammen og give det eventuelt en tur i en blender, til konsistensen er passende. Hvis du ønsker en mere grovkornet sennep kan du eventuelt lade være med at knuse sennepsfrøene helt så meget. Du skal holde igen på lidt af væden, eller tilsæt lidt mere eddike undervejs, hvis den virker for tyk. Lad senneppen trække i mindst 24 timer ved stuetemperatur. Senneppen kommes på glas og opbevares på køl.

Hvad bruger man sennep til:

Sennep er et krydderi der anvendes som smagsgiver i madtilberedning. Afhængig af styrken på senneppen, kan den brugers til at fremhæve forskellige smage i en ret. Sennep anvendes typisk sammen med ketchup til grillbar klassikerne burgere, hotdogs og pølser. En af mine personlige favoritter er faktisk at anvende sennep i frikadellefars. Det giver en delikat dybde og et eventuelt “kick” til enhver klassisk opskrift.

Du kan også bruge sennep direkte på kødpålæg, eller som stærk smørelse i en sandwich.

Opbevaring af sennep:

Har du glas og flasker med sennep som står og fylder i dit køleskab, så kan du roligt tage dem ud igen. Både som uåbnet, men også efter, at du har taget hul på dem, er det nemlig ikke nødvendigt at opbevare dem på køl. Det skyldes mængden af syre i produkterne. Ved stuetemperatur kan sennep stå i op til to måneder. Spiser du ikke dine dyppelser så hurtigt, kan du forlænge levetiden på køl i op til seks måneder, men det er som sagt ellers ikke en nødvendighed.

Et glas hjemmelavet sennep
Hjemmelavet sennep fra klassisk opskrift

Husk at du også kan gå på opdagelse og købe en af mere end vores 20 klassiske og moderne senneps varianter. Antonias Mosterd – vores lille storproducent formår at kombinere sennepskorn, eddike, vand, sukker, salt og diverse udsøgte krydderier til små velsmagende mesterværker. Den lille Hollandske familievirksomhed, formår gang på gang af skabe det ene unikke og appetitvækkende gourmet produkt efter det andet. Er du på jagt efter en sød, stærk, grov, mild, med honning, med dild eller måske en sennep med chili…