Hjemmelavet sennep – sådan laver du det.

At lave en hjemmelavet sennep er ikke så svært. Sennep frembringes af ganske få ingredienser som er relativt nemme at anskaffe sig. Det er en hyggelig process selv af lave sennep derhjemme, og du bestemmer selv om den skal være mild, sød, sur eller stærk eller hvad man nu lyster. Her er opskriften på en stærk sennep ->

Hjemmelavet sennep – stærk:

¾ dl gule sennepsfrø
½ dl sennepspulver
1,2 dl vand
1 dl æbleeddike
2 spsk. brun farin
1 tsk. salt
1 spsk. gurkemeje

Sennepsfrøene og sennepspulver blandes og mortes eller blendes sammen med de øvrige krydderier.
Kog vand, eddike, farin, salt og gurkemeje op i en lille gryde, og hæld det over senneppen. Bland det hele sammen og give det eventuelt en tur i en blender, til konsistensen er passende. Hvis du ønsker en mere grovkornet sennep kan du eventuelt lade være med at knuse sennepsfrøene helt så meget. Du skal holde igen på lidt af væden, eller tilsæt lidt mere eddike undervejs, hvis den virker for tyk. Lad senneppen trække i mindst 24 timer ved stuetemperatur. Senneppen kommes på glas og opbevares på køl.

Et glas hjemmelavet sennep
Hjemmelavet sennep fra klassisk opskrift